Bajor narancskrém

A Creme Bavaroise visszaállítja az újabban kevésbé megbecsült déligyümölcsök elismertségét

Hozzávalók 6 személyre
3 db narancs 10 dkg cukor 4 dl sűrített tej 3 lap zselatin 8 db kandírozott narancsszelet

Elkészítés
1. A zselatinlapokat egy kevés vízben 5 percig áztatjuk.

2. A narancsok héját lereszeljük, és 2 narancs levét kifacsarjuk. A narancsléhez adjuk a cukrot és a narancshéjat, és a felére visszaforraljuk. A zselatinlapokat lecsöpögtetjük, és egyenként a forró narancssziruphoz keverjük.

3. A sűrített tejet enyhén habosra verjük, majd hozzákeverjük a narancssziruphoz.

4. Egy sütőforma aljára helyezzük a kandírozott narancsszeleteket, ráöntjük a narancskrémet, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.

Vote it up
203
Tetszett?Szavazzon rá!