Balaton szelet házilag

Reneszánszát éli számos régi finomság, például a Dunakavics, a Sport szelet és a többi. Íme, még egy régi klasszikus

Hasonló receptek

Hozzávalók 2 személyre
1 dl tejszín 30 dkg tejcsokoládé + a bevonathoz 13 dkg puha margarin 8 dkg porcukor 5 dkg tejpor 1 csomag ostyalap

Elkészítés
1. A tejszínt felmelegítjük, és felolvasztunk benne 10 dkg csokoládét. A margarint, a cukrot és a tejport kézi mixerrel felhabosítjuk, hozzáöntjük a tejszínes csokoládét és a maradék megolvasztott csokit, és az egészet alaposan összekeverjük.

2. Egy ostyalapot tálcára helyezünk, rákenjük a csokikrém egynegyedét, majd így rétegezzük tovább a lapokat és a krémet. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük, majd recés késsel szeleteljük, és megolvasztott csokoládéba mártjuk.
 

Hasonlóan egyszerűen készíthet el otthon, házilag sokféle más márkás terméket is. Íme, néhány: Kinder Pingui szelet, Nutella, Raffaelo, Túró Rudi, Dunakavics, vaníliás karika. Ám ha kedve tartja, nekiállhat saját ketchupot, mustárt, majonézt, margarint is gyártani.

Vote it up
305
Tetszett?Szavazzon rá!