Hozzávalók 8-10 személyre
18 dkg Rama • 3 db tojás • 17 dkg barna cukor • 11 dkg cukor • 30 dkg sütőporos liszt • 0,5 kiskanál sütőpor • 0,5 kiskanál őrölt fahéj • 3 db banán • 7,5 dkg étcsokoládé • 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés
1. A Ramát a tojással és a kétféle cukorral elektromos keverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd a krumplinyomóval áttört banánt is.
2. Az apró darabokra tört csokoládét megforgatjuk a kakaóporban, a felesleget lerázzuk róla, majd hozzáforgatjuk a masszához. (A kakaóra azért van szükség, hogy a csokidarabok a sütésnél ne süllyedjenek a sütemény aljára.)
3. A tésztát sütőpapírral kibélelt kenyérformába öntjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben 65-75 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hozzászólás