Banánkenyér

Megbarnult a banán? Ki ne dobja, inkább süssön belőle finom sütit

Hasonló receptek

Hozzávalók 8-10 személyre
18 dkg Rama 3 db tojás 17 dkg barna cukor 11 dkg cukor 30 dkg sütőporos liszt 0,5 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál őrölt fahéj 3 db banán 7,5 dkg étcsokoládé 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés
1.
A Ramát a tojással és a kétféle cukorral elektromos keverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd a krumplinyomóval áttört banánt is.

2. Az apró darabokra tört csokoládét megforgatjuk a kakaóporban, a felesleget lerázzuk róla, majd hozzáforgatjuk a masszához. (A kakaóra azért van szükség, hogy a csokidarabok a sütésnél ne süllyedjenek a sütemény aljára.)

3. A tésztát sütőpapírral kibélelt kenyérformába öntjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben 65-75 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Vote it up
205
Tetszett?Szavazzon rá!