Banános-fahéjas palacsinta

Hétköznapi hozzávalókból nem hétköznapi édesség, egyenesen Ázsiából

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg liszt 1 evőkanál őrölt fahéj 2 kiskanál sütőpor 2 dl tej 4 db tojás 10 db banán 2 csipet só 4 evőkanál cukor olaj a sütéshez porcukor a díszítéshez 2 szem lime

Elkészítés
1.
A lisztet összekeverjük a fahéjjal és a sütőporral, majd a közepén kialakított mélyedésbe beleteszünk egy tojást és a tej felét, és alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a másik tojást és a maradék tejet, és újból összedolgozzuk.

2. A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd hozzákeverjük a palacsintatésztához, és fél órát állni hagyjuk.

3. Kevés olajjal felforrósítunk egy serpenyőt, és kisütjük a palacsintákat. Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és egy kis lime-lét facsarunk rá.

Vote it up
60
Tetszett?Szavazzon rá!