Banános-karamellás torta

Ellenállhatatlanul néz ki, de vigyázat: már a készítése során harc bontakozhat ki a krémes tálért

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
35 dkg liszt + tortaformába 1 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál só 15 dkg vaj + tortaformába 25 dkg cukor 6 db tojás 2,5 dl kefir 2 db banán 5 dkg dió

A krémhez: 25 dkg barna cukor 1 db banán 3 evőkanál vaj 7 dl hideg tejszín 1 evőkanál lime-lé 1 evőkanál rum

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet egy edénybe szitáljuk, és hozzáadjuk a sütőport és a sót.

2. A vajat 12 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadunk 2 tojást, majd 4 részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket, és 3 részletben a kefirt.

3. A maradék tojást és cukrot kikeverjük, összedolgozzuk a lisztes masszával, majd beleforgatjuk az apró kockákra vágott banánt.

4. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába kanalazzuk, és 35 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

5. A karamellkrémhez a barna cukrot krémesre keverjük a kockára vágott banánnal és a vajjal. Hozzáadunk 3,5 dl tejszínt, felforraljuk, közepes lángon 10 percig főzzük, majd szoba-hőmérsékletűre hűtjük.

6. A maradék tejszínt lágy habbá verjük, óvatosan a krémhez keverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy kenhető állagú legyen.

7. A kihűlt tortát vízszintesen három részre vágjuk, a tortalapok vágott felét meglocsoljuk a lime-lével és a rummal, majd megkenjük a krémmel.

8. A torta tetejére is krémet kanalazunk, majd megszórjuk a félbevágott dióval, és 2 órára behűtjük.

Vote it up
197
Tetszett?Szavazzon rá!