Banános-mangós tavaszi tekercs

Isteniek a kókuszos ganache-sal nyakon öntött gyümölcsök

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
8 db tavaszi tekercshez való tésztalap 4 db kisebb banán 1 db mangó 1 db tojás olaj a sütéshez

A ganache krémhez: 4 dl kókusztej 6 dkg barna cukor 1,5 kiskanál őrölt gyömbér 20 dkg feldarabolt csokoládé

Elkészítés
1. A ganache krémhez összekeverjük a kókusztejet, a cukrot és a gyömbért, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen el nem olvad. (A ganache-t elkészíthetjük egy nappal korábban is, ekkor lefedve a hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt melegítsük fel!)

2. A banánokat hosszában kettévágjuk, a mangót meghámozzuk, kimagozzuk és csíkokra vágjuk. A tésztalapok közepére átlósan egy banán és két mangószeletet teszünk, majd a tészta sarkait ráhajtjuk a gyümölcsökre. A tésztát teljesen összezárjuk, és a tekercs tetejét bekenjük a felvert tojással.

3. Egy serpenyőbe kb. 3 cm olajat öntünk. Felhevítjük 180- 190 °C-ra, és a tekercseket kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután konyhai papírtörlőn az olajat leitattuk róluk, a tekercseket tányérra helyezzük, és meglocsoljuk a granache-sal.

Vote it up
244
Tetszett?Szavazzon rá!