Baracklekváros gombóc

Ha hiszi, ha nem, a gombóc nem csak akkor finom, ha egész barackból készül

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 kg főtt burgonya 3 evőkanál hideg zsír 25 dkg liszt 1 tojás 1 kiskanál só kemény barackíz (vagy -lekvár) olaj zsemlemorzsa fahéj (tetszőleges)

Elkészítés
1.
A még meleg krumplit áttörjük, hozzáadjuk a zsírt, a lisztet, a tojást és a sót, összegyúrjuk, majd 3 mm vékonyra nyújtjuk, és 5x5 cm-es négyzeteket vágunk belőle.

2. A lekvárt nagyobb kockákra vágjuk, majd a tésztába tesszük, és a tésztát gombóccá formázzuk.

3. A gombócokat lobogó sós vízben megfőzzük, majd forró olajon megpirított zsemlemorzsába hempergetjük. A pirított zsemlemorzsába tehetünk egy kis fahéjat is.

Vote it up
90
Tetszett?Szavazzon rá!