Barackos-csokoládés piskótatekercs

Ha intenzívebb ízhatást szeretne elérni, kakaó helyett fél tábla reszelt étcsokoládét tegyen a piskótatésztába

Hozzávalók
4,5 dkg liszt 3 db tojás 2 evőkanál kakaópor 0,5 kiskanál sütőpor 9 dkg cukor 1 csipet só

A töltelékhez és a díszítéshez: 10 dkg főzőtejszín 35 dkg zsíros túró 1 tasak instant zselatin 1 evőkanál barackpálinka 30 dkg sárgabarack (friss vagy befőtt) 3 evőkanál cukor porcukor a beszóráshoz

Elkészítés
1. A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Elkészítjük a hozzávalókból a piskótatésztát és a tepsibe terítjük. 12–14 percig sütjük, majd a sütőformában, letakarva kihűtjük. Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

2. A főzőtejszínt, a zsíros túrót, a cukrot, a zselatint és a pálinkát összekeverjük. A tölteléket a piskótalapra kenjük úgy, hogy azon a végén, amely felgöngyölés után a tekercs aljára kerül, egy 4 cm-es sávot üresen hagyunk. A friss barackokat leforrázzuk, lehúzzuk a héjukat, majd félbevágjuk és kimagozzuk őket. Ha kompótot használunk, jól lecsöpögtetjük. A barackokat feldaraboljuk és a túrókrémre szórjuk.

3. A piskótát a konyharuha segítségével, a töltelékkel megkent hosszabbik szélétől kiindulva felgöngyöljük. A tekercset egy alufóliával letakart tálcán 20 percre a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tippek
Használhatunk aszalt sárgabarackot is, amelyet előző éjszaka beáztatunk. 1 dl narancslében 10 perc alatt puhára pároljuk, pürésítjük és megcukrozzuk.
 

Ismerjen meg további piskótarecepteket!

Vote it up
248
Tetszett?Szavazzon rá!