Barackos-vaníliás rétes

Egyetlen hibája van: jó eséllyel még azelőtt elfogy, hogy kihűlne

Hozzávalók 6 személyre
3 dl tejszín 10 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliaízű pudingpor 1 dl tej citrom reszelt héja réteslap 5 dkg vaj 30 dkg sárgabarack tojás 5 dkg dió 2 dkg barna cukor

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A tejszínt összeforraljuk a kristálycukorral, a pudingport elkeverjük a tejjel, és a tejszínhez öntve sűrű pudingot főzünk belőle. Hozzákeverjük a citromhéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, és egy konyharuhán egymásra rétegezzük őket. A legfelső lap szélén egy csíkba halmozzuk a pudingot, majd belenyomkodjuk a felszeletelt sárgabarackot.

3. A rétestésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, a tetejét megkenjük tojással, megszórjuk az apróra vágott dióval és a barna cukorral, majd sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük.

Vote it up
220
Tetszett?Szavazzon rá!