Barackos karamellsüti

Olyan csábítóan néz ki, mint egy keleti sütemény, és az íze is legalább olyan jó

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg sárgabarackkonzerv 1,5 dl sárgabaracklé vaj a tepsi kikenéséhez 10 dkg barna cukor 10 dkg szeletelt mandula 18 dkg liszt 0,5 evőkanál só 25 dkg cukor 0,75 evőkanál sütőpor 10 dkg margarin 1 kiskanál fahéj 0,5 kiskanál szegfűbors 0,25 kiskanál szegfűszeg 4 dkg zab 2 dl karamellöntet tejszínhab (tetszőleges)

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A sárgabarackot lecsöpögtetjük, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A leöntött lét félretesszük, és hozzáadjuk a sárgabaracklevet.

2. Kivajazunk egy 30x20 cm-es tepsit, megszórjuk barna cukorral és meghintjük a mandulával. Rátesszük a barackszeleteket, és félretesszük.

3. Összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport, beledaraboljuk a margarint, és az egészet jól összedolgozzuk. Beleszórjuk a fahéjat, a szegfűborsot és a szegfűszeget, majd belekeverjük a zabot és a sárgabaracklét.

4. A tésztát óvatosan beleöntjük a tepsibe. 45-50 percig sütjük, míg a közepe meg nem sül. Kivesszük a sütőből, és 20 percig a tepsiben állni hagyjuk.

5. Áttesszük egy nagyobb tálcára, rákanalazzuk a karamellöntetet, és ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.

Vote it up
204
Tetszett?Szavazzon rá!