Bazsalikomos almás pite

Bolondítsuk meg bazsalikommal az unásig ismert receptet

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg liszt 10 dkg porcukor 1 csipet só 1 kiskanál vaníliakivonat 20 dkg puha vaj tojássárgája

A töltelékhez: 1 kg alma 5 dkg cukor 10 dkg bazsalikomlevél 2 szem lime reszelt héja

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a vaníliakivonattal, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadunk egy tojássárgáját, és linzertésztává gyúrjuk. Ezután fóliába tekerve 20 percre hűtőbe tesszük.

2. A meghámozott és kimagozott almát nagyon vékony szeletekre vágjuk, és óvatosan összekeverjük a cukorral, az apróra vágott bazsalikommal és a lime-héjjal.

3. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kb. 20x30cm-es téglalappá nyújtjuk, tepsiben 6-8 percig elősütjük, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket.

4. A tészta másik felét valamivel nagyobbra nyújtjuk, lefedjük vele a tölteléket, és a széleit összezárjuk az alsó tésztaréteggel.

5. A tetejét megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk (hogy sütés közben a gőz el tudjon távozni), és sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
8
Tetszett?Szavazzon rá!