Bazsalikomos paradicsomleves

Feltétlenül betűtésztával készítse! Meg fog lepődni, milyen jól felidézi majd a menza hangulatát

Hasonló receptek

Ha ideje engedi, préseljen ki friss paradicsomlevet, megéri a fáradtságot ezért a friss paradicsomlevesért!

Hozzávalók 4 személyre
2 fej vöröshagyma 2 evőkanál olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 12 dl paradicsomlé 2 dl hús- vagy zöldségalaplé 8 szem bazsalikomlevél cukor (ízlés szerint) só, bors 20 dkg betűtészta

Elkészítés
1. Az apróra vágott hagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a paradicsomlével, és forralni kezdjük.

2. Hozzáöntjük az alaplét, és 15-20 percig tovább forraljuk. Megszórjuk a csíkokra vágott bazsalikommal, majd ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk és borsozzuk.

3. A tésztát sós vízben megfőzzük, és tálaláskor a levesbe tesszük.
 

Ha új ízekre vágyik, talán megkóstolhatná a húsgombócos paradicsomlevest is.

Vote it up
228
Tetszett?Szavazzon rá!