Ha ideje engedi, préseljen ki friss paradicsomlevet, megéri a fáradtságot ezért a friss paradicsomlevesért!
Hozzávalók 4 személyre
2 fej vöröshagyma • 2 evőkanál olívaolaj • 2 gerezd fokhagyma • 12 dl paradicsomlé • 2 dl hús- vagy zöldségalaplé • 8 szem bazsalikomlevél • cukor (ízlés szerint) • só, bors • 20 dkg betűtészta
Elkészítés
1. Az apróra vágott hagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a paradicsomlével, és forralni kezdjük.
2. Hozzáöntjük az alaplét, és 15-20 percig tovább forraljuk. Megszórjuk a csíkokra vágott bazsalikommal, majd ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk és borsozzuk.
3. A tésztát sós vízben megfőzzük, és tálaláskor a levesbe tesszük.
Ha új ízekre vágyik, talán megkóstolhatná a húsgombócos paradicsomlevest is.
Hozzászólás