Belga csirkeleves

A húsételek között az első helyet ostromolja a csirke. Tegyük hozzá, okkal. Ebbe például bele lehet habarodni

Hozzávalók 4 személyre
1 db marhalábszárcsont 1,5 kg csirkehús 2 szál póréhagyma 1 db zeller (levéllel együtt) 3 szál sárgarépa 5 evőkanál olívaolaj 1 csipet szárított illatos zöldfűszerkeverék bors 2,5 dkg vaj 1 púpozott evőkanál liszt tojássárgája citrom leve

Elkészítés
1.
A marhalábszárat, a csirkét, 1 feldarabolt póréhagymát, fél zellert (a leveleivel együtt), 1 felszeletelt sárgarépát és egy csipet sót felöntünk 2,5 l vízzel, felforraljuk, majd kis lángon 1 órán át főzzük. Az elkészült alaplét a tűzről levéve átszűrjük egy edénybe.

2. A csirkét félretesszük hűlni, és amikor már dolgozni tudunk vele, lehúzzuk és kidobjuk a bőrét, a csontokról pedig lefejtjük a húst. A maradék sárgarépát, póréhagymát és zellert felaprítjuk,

3. A zöldségekhez adjuk a csirkehúst, a zöldfűszer-keveréket és egy kevés borsot, hozzáöntjük az alaplét, és kis lángon további 20 percig főzzük.

4. A maradék olajjal együtt felhevítjük a vajat, belekeverjük a lisztet, majd állandó kevergetés mellett apránként hozzámerünk 0,5 liter csirkelevest, és kb. 8 perc főzés után a rántást hozzáöntjük a leveshez. Ezután együtt főzzük még kb. 10 percig.

5. Közben elhabarjuk a tojássárgáját a citromlével, majd óvatosan hozzákeverünk egy kis levest (vigyázzunk, nehogy a tojás kicsapódjon!), és ezt is a levesbe öntjük. Olajban sült kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

Vote it up
152
Tetszett?Szavazzon rá!