Big Mac házilag?

Igen, sőt meg fog lepődni, milyen könnyen le tudja gyártani otthon, saját kezűleg a McDonald’s talán legismertebb termékét

Hozzávalók 2 személyre
50 dkg darált borjúhús vagy hátszín 2 fej vöröshagyma vagy 4 evőkanál szárított hagyma 2 evőkanál Worcestershire-szósz só, bors • olaj a sütéshez 4 db szezámmagos hamburgerzsemle 4 levél jégsaláta 4 szelet cheddar sajt 2 db csemegeuborka 8 evőkanál francia dresszing

Elkészítés
1. A húst összekeverjük egy fej apróra vágott hagymával, hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. Ezután a húsból kézzel nyolc pogácsát formázunk, és kevés olajon, forró serpenyőben megsütjük. Úgy a legízletesebb, ha a közepe rózsaszín marad.

3. A zsemléket keresztben háromfelé vágjuk, majd egyik oldalukat enyhén megpirítjuk a hamburgeres serpenyőben. A legalsó és a középső szelet tetejét megszórjuk a csíkokra vágott jégsalátával, majd ráhelyezzük a hamburgerpogácsákat.

4. A húspogácsák tetejére halmozzuk a maradék karikára vágott hagymát (vagy a szárított hagymát). A felső húspogácsára helyezzük a sajtot, ennek tetejére a karikára vágott uborkát, végül megöntözzük a dresszinggel, és lefedjük a zsemle tetejével.
 

Hasonlóan egyszerűen készíthet el otthon, házilag sokféle más márkás terméket is. Íme, néhány: Kinder Pingui szeletNutellaRaffaeloTúró RudiDunakavicsvaníliás karika, IKEA-húsgombóc, Balaton szelet. Ha pedig kedve tartja, nekiállhat akár saját ketchupotmustártmajonéztmargarint is gyártani.

Vote it up
218
Tetszett?Szavazzon rá!