Birsalmás libaleves

Ki mondta, hogy libát csak Márton-napon lehet enni?

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
libaszárny, libanyak, farhát, zúza (ízlés szerint) 3 sárgarépa 3 petrezselyemgyökér 1 kisebb karalábé 1 kisebb zeller 1/2 csokor petrezselyem zellerzöld 4 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 2 közepes méretű birsalma só, bors sáfrány 0,5 dl tejföl 2 evőkanál liszt petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A libaaprólékot megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük 2,5–3 liter vízzel, és közepes lángon felforraljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a petrezselyemgyökeret elnegyedeljük. A leves tetejéről leszedjük a habot, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a kétféle hagymát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük sáfránnyal, és lefedve kis lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

2. Kivesszük belőle a petrezselyemzöldet, a hagymát és a zellerzöldet. A birsalmákat meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, majd negyedeljük, cikkekre szeljük és a kész húsleveshez adjuk. Épp csak addig főzzük, amíg megpuhul. A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy kevés levessel jól kikeverjük, és a libaleveshez adjuk.

3. Többször megkeverve 5–10 percig forraljuk. Megkóstoljuk, szükség szerint sózzuk, és ha a birsalma nagyon savanyú, kevés cukrot is adhatunk hozzá. Frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Vote it up
5
Tetszett?Szavazzon rá!