Birsalmamousse

Nincs jobb ilyenkor, mint a jó meleg szobában üldögélni, és egy habkönnyű őszi nyalánkságot falatozni

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 kg birsalma 20 dkg barna cukor 1 db citrom leve 4 dl tejszín 0,6 dl rum

Elkészítés
1. A birsalmákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a barna cukrot és a citromlét, és kb. 5 percig forraljuk. A tűzről levéve teljesen kihűtjük. (Ha szükséges, botmixerrel pürésítjük.)

2. A tejszínt a rummal lágy habbá verjük, majd az almamasszát óvatosan hozzákeverjük.

3. Poharakba töltjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.
 

Ismerjen meg további birsalmás recepteket!

Vote it up
347
Tetszett?Szavazzon rá!