Hozzávalók 4 személyre
4-5 birsalma • 1 evőkanál citromlé • 1 liter víz • 10-12 gyöngyhagyma • 1 evőkanál étolaj • 10 dkg vaj • 4 evőkanál cukor • 2,5 dl zöldségalaplé • 1 evőkanál liszt • 1 kiskanál só
Elkészítés
1. A birsalmát négyfelé vágjuk, a magházát eltávolítjuk, meglocsoljuk a citromlével, és felszeleteljük.
2. A hagymát 1-2 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, és a végüket megnyomva kipréseljük a belsejüket.
3. Az olajat a vajjal együtt felforrósítjuk, átsütjük benne az almagerezdeket, majd egy előmelegített tányérra helyezzük őket. Ugyanabban a serpenyőben kissé megpirítjuk a hagymákat, és az almára tesszük őket.
4. A sütéshez használt serpenyőben a cukrot kis lángon enyhén karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az alaplét, és 3-4 percig forraljuk.
5. A lisztet elkeverjük 1,5 dl vízzel, hozzáadjuk a karamellizált cukorhoz, majd hozzákeverjük a hagymát, a sót és a birsalmát, és fedő alatt, időnként megkeverve 10-12 percig főzzük. Melegen, friss kenyérrel tálaljuk.
Ismerje meg Horan Virlant és a szintén általa ajánlott sarmalét is!
Hozzászólás