Birsalmaragu

Így csinálja Horia Virlan, Románia leghíresebb séfje – pontosabban a nagymamája

Hozzávalók 4 személyre
4-5 birsalma 1 evőkanál citromlé 1 liter víz 10-12 gyöngyhagyma 1 evőkanál étolaj 10 dkg vaj 4 evőkanál cukor 2,5 dl zöldségalaplé 1 evőkanál liszt 1 kiskanál só

Elkészítés
1.
A birsalmát négyfelé vágjuk, a magházát eltávolítjuk, meglocsoljuk a citromlével, és felszeleteljük.

2. A hagymát 1-2 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, és a végüket megnyomva kipréseljük a belsejüket.

3. Az olajat a vajjal együtt felforrósítjuk, átsütjük benne az almagerezdeket, majd egy előmelegített tányérra helyezzük őket. Ugyanabban a serpenyőben kissé megpirítjuk a hagymákat, és az almára tesszük őket.

4. A sütéshez használt serpenyőben a cukrot kis lángon enyhén karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az alaplét, és 3-4 percig forraljuk.

5. A lisztet elkeverjük 1,5 dl vízzel, hozzáadjuk a karamellizált cukorhoz, majd hozzákeverjük a hagymát, a sót és a birsalmát, és fedő alatt, időnként megkeverve 10-12 percig főzzük. Melegen, friss kenyérrel tálaljuk.
 

Ismerje meg Horan Virlant és a szintén általa ajánlott sarmalét is!

Vote it up
351
Tetszett?Szavazzon rá!