Ízléstől függően érdemes a biscottit kávéba, kakaóba, tejbe vagy teába mártogatni, mert önmagában túlságosan száraz. Ideális vendégváró sütemény.
Hozzávalók
5 dkg fenyőmag • 27,5 dkg sima liszt • 10 dkg porcukor • 0,5 kiskanál szódabikarbóna • csipetnyi só • finomra reszelt narancshéj • 8 dkg hántolt mandula • 2 felvert tojás • 1 kevés vízzel felvert tojás
Elkészítés
1. Melegítsük elő sütőt 180 °C-ra. Terítsük szét a fenyőmagot egy sütőlapon, és pirítsuk 8-10 percig.
2. Tegyük tálba a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót. Aprítsuk fel a rozmaringleveleket, és adjuk a száraz hozzávalókhoz a reszelt narancshéjjal, a mandulával és a pirított fenyőmaggal együtt. Az egészet jól keverjük össze.
3. Adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük a masszát nyers tésztává.
4. Osszuk a tésztát négy részre, és lisztezett felületen formázzunk belőle négy vastag hengert.
5. Tegyük kivajazott tepsibe, kenjük be a tetejét vízzel higított tojással, és süssük 20 percig. Hagyjuk a tepsiben kihűlni. Vágjuk ferdén 1 cm vastag szeletekre.
6. Kenjük be a szeleteket még egyszer vizezett tojással, és süssük 150 °C-on további 10 percig. Körülbelül 48 biscotti lesz belőle.
Hozzászólás