Blökiportré könnyedén

Szeretné lencsevégre kapni kedvenc jószágát? Íme, néhány tanács Chip Simons mesterfotóstól

A híres amerikai komikus, W. C. Fields intelme szerint „Soha ne dolgozz állatokkal és gyerekekkel!” Talán ön is egyetért ezzel, ha valaha hiába próbálta bájos pózban lencsevégre kapni kedvenc ebét. Ez azonban nem ok arra, hogy meg se próbálja. Chip Simons mesterfotós alábbi tippjei segítenek.

Ha rá akarja venni a kutyát, hogy nézzen a fényképezőgépbe, használjon sípoló gumiállatokat, tegyen valami csemegét az optika tetejére, beszéljen cérnahangon vagy bohóckodjon, hogy az állat meghökkenjen: „Csak nem bolondult meg a gazdi?” Négylábú barátaink okosabbak, mint hinné, és jól szórakoznak a műsoron.

Ne akarjon tökéletes portrét alkotni. Kattintgasson önfeledten, és meglátja, mire jut vele – a képkeretből félig kilógó kutyapofa mókás hatást kelthet. Mutassa be az állatot a megszokott környezetében. Fényképezzen alacsony szögből, a kutyussal a kép előterében, a lakóházzal vagy az állat vackával a háttérben.

A gondosan megkomponált fotó megörökíthet apró részleteket, de a legjobb képek olykor spontán pózokban születnek. Mindig tartsa a gépet a keze ügyében, és ne vesztegesse az időt a beállításra, a kifogástalan megvilágításra. Használja ki, hogy a kutyája csupa vidámság, energia és elevenség, exponálgasson gondolkodás nélkül.

Vote it up
374
Tetszett?Szavazzon rá!