Hozzávalók
2 kg bodzabogyó • 0,5 l víz • 50 dkg befőzőcukor • 0,5 dkg citromsav
Elkészítés
1. Mossuk meg alaposan a bodzát, és villával óvatosan szedjük le a szemeket a fürtökről. Főzzük a vízben 15 percig.
2. Feszítsünk ki egy tiszta konyharuhát egy edény fölé, öntsük rá a gyümölcsöt a levével együtt, és hagyjuk, hogy a lé az edénybe csöpögjön.
3. Főzzük a levet a cukorral és a citromsavval még 10 percig.
4. Öblítsük ki alaposan az üvegeket meleg vízzel, majd forrázzuk ki, és hagyjuk lecsöpögni.
5. Töltsük a szörpöt a meleg üvegekbe, és zárjuk le őket.
6. Ha van gyümölcscentrifugánk, tegyük bele a bodzabogyókat a szárukkal, a cukorral és a citromsavval együtt. Az elkészült gyümölcslevet töltsük jól zárható üvegekbe.
Hozzászólás