Boldog költözést!

Némi tervezéssel elérhető, hogy a kutyák és a macskák minél hamarabb megszokják új környezetüket

Költözés előtt Megjelöli a macskája a területét azzal, hogy nyomokat (feromonokat) hagy? Használjon hálózatról működő elektromos porlasztót, mely szintetikus feromonokat (állatorvosi rendelőkben szerezhető be) bocsát ki. Kedvence hamarabb otthon fogja magát érezni.

A nagy napon Válasszon ki egy szobát, amit le lehet zárni. Gondoskodjon róla, hogy ott legyen a macskája minden fontos tárgya (macskavécéje, alvókosara, evő- és ivótála). Ha már ebben a helyiségben otthon érzi magát, járkálhat a többi szobában is. Úgy kerülheti el, hogy a kutyája elveszettnek érezze magát a csomagolásra használt dobozok, ládák és az általános felfordulás közepette, ha erre az időre rábízza valakire. Később megmutathatja kedvencének, hogy hol fog aludni, hol helyezte el az evőtálját... Adjon neki támpontokat, hogy az új helyen is megőrizhesse régi szokásait.

Költözés után A macskája nem fogja rögtön otthon érezni magát az új helyen. Használja továbbra is az elektromos feromon-porlasztót, és szükség esetén vásároljon utántöltőt a következő hónapra.

Lakásból házba vagy házból lakásba? Az első néhány napon ne engedje ki a macskáját. Aztán később minden este vigye be. A kutyáját vigye el sétálni, hogy találkozhasson más kutyákkal és emberekkel. Ha a kandúrja korábban kerthez szokott, legyenek a lakásban játékok és kaparófa.

Vote it up
280
Tetszett?Szavazzon rá!