Bolhariadó!

Bármilyen apró is, komisz élősködő a bolha. Még ha a család négylábú kedvencei nem szoktak vakarózni, akkor sem árt az éberség

Vizsgálja meg a kedvenceit
A bolhákat könnyen elárulja piszkuk – a háziállatok deréktáján, hasán vagy nyakán látható sok pici, fekete pötty.

Válassza ki a legalkalmasabb kezelést
Használhat sprayt, szemcseppentőt, bolhanyakörvet, tablettát... Tanácsért forduljon az állatorvoshoz.

Olvassa el az útmutatót
Ellenőrizze, mennyi idős kortól alkalmazható a készítmény és mik az ellenjavallatok (idős, beteg vagy vemhes állat). Kutyáknak szánt parazitaölő szerrel ne próbálkozzon macskánál, se egyéb állatfajnál, mert a kísérlet végzetes következménnyel járhat.

Végezzen kombinált beavatkozást
A kifejlett bolhákat elpusztító szer mellett vessen be rovarnövekedés-gátló anyagot is, amely a peték kikelését akadályozza.

Egyidejűleg kezelje összes kedvencét
Kutyát, macskát, vadászgörényt, rágcsálókat! Még ha nem érintkeznek egymással, akkor is fertőződhetnek. Rendszeresen – egy-három havonta – ismételje a kezelést.

A lakás minden helyiségét permetezze be rovarölővel
A bolhák a háziállat bundájában élnek, és a vérét szívják, ezért csipkedik. Naponta akár ötven petét is raknak, ezek lehullanak, és a szőnyegen vagy a parketta hézagaiban kelnek ki.

Érdekesség: cicák nagy lábon
A négyéves Gézengúz marmagassága 48,3 cm. A Guinness-rekordok könyve munkatársai 2011 novemberében nyilvánították a világ legmagasabb macskájának ezt az USA-ban élő savannah kandúrt. Ezzel letaszította a trónjáról az addigi csúcstartót, a 43,4 cm magas, Scarlett Csodája nevű nőstény cicát. A savannah fajtát a nyolcvanas években alakították ki egy afrikai vadmacskaféle, a szervál és különféle foltos bundájú házimacskák keresztezésével.

Vote it up
360
Tetszett?Szavazzon rá!