Bolognai spagetti

Ez az igazi, amelyben hosszan fő a mártás, a többi mind csak utánérzés

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg darált marhahús 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db sárgarépa 2,5 dl zsíros tej 2,5 dl húsalaplé 1 evőkanál fehérborecet 4 dl darabolt paradicsom (konzerv) 4 evőkanál paradicsomsűrítmény 1 kiskanál szárított oregánó 1 kiskanál őrölt bors 0,5 kiskanál só 40 dkg spagetti reszelt parmezán és friss oregánó a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A húst az apróra vágott hagymával, fokhagymával és répával együtt barnára pirítjuk. A keletkezett zsiradékot leöntjük róla.

2. Hozzáadjuk a tejet, egyet forralunk rajta, majd kis lángon 5 percig forraljuk, míg a tej majdnem teljesen el nem párolog.

3. Ekkor hozzáöntjük az alaplét és az ecetet, addig forraljuk, míg a folyadék el nem párolog, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a paradicsomsűrítményt, a szárított oregánót, a borsot és a sót, és kis lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (kb. 5 perc).

4. Közben a spagettit lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A szószt a spagettire kanalazzuk, és parmezánnal és friss oregánóval megszórva tálaljuk.

Vote it up
112
Tetszett?Szavazzon rá!