Borjúkotlett kecskesajtos lencsesalátával

Az a jó a borjúban, hogy aki egy fia borjúhúsos receptet sem ismer, az is brillírozhat

Alapesetben ugyanis pont úgy kell bánni vele, mint a marhával, csak kevesebb sütési-főzési idővel kell számolni. Merthogy a húsa zsengébb, szaftosabb: elvégre ő a marha fia-borja. Azért vannak spéci receptek is, kifejezetten borjúra szabva. Íme, egy kis ízelítő!

Hozzávalók
20 dkg zöld lencse 30 dkg borjúkaraj olívaolaj bors 9 dkg fekete olajbogyó 6 evőkanál frissen aprított petrezselyem 6 dkg kecskesajt

Az öntethez: 1 evőkanál reszelt citromhéj 1 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál fehérborecet bors

Elkészítés
1. Az öntethez a citromhéjat összekeverjük az olívaolajjal és az ecettel, majd sózzuk, borsozzuk.

2. A lencsét felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és félretesszük.

3. A húst felszeleteljük, átkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben mindkét oldalát átpirítjuk.

4. A lencsét összekeverjük a citromos öntettel, az olajbogyóval és a petrezselyemmel, majd hozzámorzsoljuk a kecskesajtot. A lencsesalátát tányérokra kanalazzuk, és a hússal a tetején tálaljuk.

Vote it up
215
Tetszett?Szavazzon rá!