Borjúpofa

Az egyik legmenőbb moszkvai séf, Marina Karpusenko a mai ízléshez igazította a klasszikus orosz receptet

Hozzávalók 4 személyre
70 dkg borjúpofa 15 dkg zeller darabokra vágva 25 dkg sárgarépa karikára vágva 2 vöröshagyma apróra vágva 2 gerezd fokhagyma 7 dl marhahúsalaplé 2,5 dl száraz vörösbor 2 evőkanál olívaolaj 3 evőkanál étolaj 5 dkg liszt bors egészben és frissen őrölve 1 kiskanál szárított kakukkfű jamaicai szegfűbors 1 kiskanál szárított rozmaring 4 dl demi-glace szósz (2-3 evőkanál por vízzel hígítva, felfőzve)

Elkészítés
1.
A húst sózzuk, borsozzuk, majd enyhén megforgatjuk a lisztben, és forró olajban minden oldalát aranybarnára sütjük.

2. Az olívaolajat lassú tűzön egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd mikor már illatozni kezd, hozzáadjuk a zellert, a répát és a hagymát.

3. Ezután felöntjük a vörösborral és az alaplével, majd sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 1,5-2 órán keresztül főzzük.

4. Ha a hús már megpuhult, kivesszük az edényből, majd a főzőlevet leszűrjük és összeforraljuk a demi-glace-szal. 5. Tálaláskor a húst meglocsoljuk a szósszal, hagyományosan gomba és tönkölygombóc jár mellé, de krumplipürével is köríthető.
 

Kíváncsi, Marina Karpusenko hogyan készíti a vatruskát? Kattintson!

Vote it up
258
Tetszett?Szavazzon rá!