Borjúsült karamellizált fehérrépával

A borjúsült sem nevezhető szokványos ebédnek, de ezúttal a köret még egyedibbé teszi

Hozzávalók 4 személyre
2 fej fokhagyma 1 kg borjúkaraj (szeletelve) 8 szál rozmaring 8 szál oregánó 6 db babérlevél 5 dl fehérbor olívaolaj

A körethez: 75 dkg fehérrépa 2 evőkanál olívaolaj 3 evőkanál barna cukor 2 evőkanál vaj

Elkészítés
1. A fokhagymát egy kisebb sütőedénybe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd 200 °C-os sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután eltávolítjuk a héját, és bedörzsöljük vele a húst.

2. A rozmaringot, az oregánót és a babérlevelet egy tűzálló edénybe helyezzük, felöntjük a borral, beletesszük a húst, és 200 °C-os sütőben készre sütjük (kb. 35-45 perc).

3. Közben a félbevágott répákat egy főzőedénybe teszszük, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a cukorral, kisebb darabokban rátesszük a vajat, majd időnként átrázogatva, hogy a cukor teljesen bevonja a répát, 10 percig főzzük. Tálaláskor köretként a borjú mellé helyezzük.

Vote it up
224
Tetszett?Szavazzon rá!