Hozzávalók 4 személyre
5 szem szegfűszeg • 1 rúd fahéjrúd • 6 dl száraz fehérbor • 0,25 db citrom • 6 db tojássárgája • 10 dkg cukor • 3 dl tejszín
Elkészítés
1. A fűszereket 1 dl borban felforraljuk, hozzáadjuk a citromot, és kb. 2 percig főzzük. A tojássárgáját egy nagyobb tálban a cukorral habosra keverjük.
2. A fűszeres borhoz hozzáöntjük a maradék fehérbort és a tejszínt, felforraljuk, majd a tűzről levéve, habverővel folyamatosan kevergetve óvatosan hozzáöntjük a cukros tojáshoz.
3. A levest visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett enyhén felforrósítjuk. (Ha gyerekek is megkóstolják, az elején forraljuk fel az egész bormennyiséget, hogy az alkoholtartalma elillanjon!)
Ismerjen meg további fehérboros és vörösboros recepteket, illetve a hagyományos magyaros halászlét helyettesítő egzotikus halleveseket!
Hozzászólás