Borleves

A karácsonyi lakomák elengedhetetlen része sok családban ez a szuperegyszerűen elkészíthető leves. Azt kell mondani, igazuk van

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
5 szem szegfűszeg 1 rúd fahéjrúd 6 dl száraz fehérbor 0,25 db citrom 6 db tojássárgája 10 dkg cukor 3 dl tejszín

Elkészítés
1. A fűszereket 1 dl borban felforraljuk, hozzáadjuk a citromot, és kb. 2 percig főzzük. A tojássárgáját egy nagyobb tálban a cukorral habosra keverjük.

2. A fűszeres borhoz hozzáöntjük a maradék fehérbort és a tejszínt, felforraljuk, majd a tűzről levéve, habverővel folyamatosan kevergetve óvatosan hozzáöntjük a cukros tojáshoz.

3. A levest visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett enyhén felforrósítjuk. (Ha gyerekek is megkóstolják, az elején forraljuk fel az egész bormennyiséget, hogy az alkoholtartalma elillanjon!)
 

Ismerjen meg további fehérboros és vörösboros recepteket, illetve a hagyományos magyaros halászlét helyettesítő egzotikus halleveseket!

Vote it up
350
Tetszett?Szavazzon rá!