Boros-mustáros sertésszelet

Disznóhúsból is lehet könnyű ételeket készíteni, csak egy kis mediterrán szakértelmet kell kölcsönözni

Hozzávalók 6 személyre
60 dkg sertésszűz 3 evőkanál dijoni mustár 1 dl olívaolaj 1 db vöröshagyma 1 evőkanál liszt 2 dl száraz fehérbor 1 db narancs leve 2 dl víz 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem

Elkészítés
1.
A húst érmékre vágjuk, megsózzuk, és megkenjük a mustárral. A felhevített olajban aranybarnára sütjük (3-5 perc), majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk.

2. A serpenyőben éppen csak annyi olajat hagyunk, hogy az alján bevonatot képezzen, felhevítjük, és az apróra vágott hagymát 5-6 percig dinszteljük benne.

3. Ezután hozzáadjuk a lisztet, állandó kevergetés mellett 2 percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a bort, a narancslét és a vizet, 5-10 perc alatt beforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

4. A mártáshoz hozzáadjuk a húst és a petrezselymet, és összemelegítjük. Krumplipürével kitűnő.
 

Kíváncsi további sertésszűz-receptekre? Kattintson!

Vote it up
53
Tetszett?Szavazzon rá!