Boros csirke

Ehhez nincs mit hozzátenni: a neve önmagáért beszél

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 db csirkecomb 4 db csirkemell 2 evőkanál liszt 3 dkg vaj 2 evőkanál olívaolaj 20 dkg bacon 3 fej vöröshagyma (vagy 8 mogyoróhagyma) 2 gerezd fokhagyma 20 dkg csiperkegomba 3 dl csirkehúsalaplé 6 dl chardonnay 4 ág kakukkfű 2 db babérlevél 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A húsokat enyhén megsózzuk, majd óvatosan megforgatjuk a lisztben. A vajjal együtt felforrósított olajban minden oldalon pirosra sütjük, majd áttesszük egy hőálló edénybe.

2. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a kockákra vágott bacont, és a hús mellé tesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a negyedekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és az egészet a hús mellé kanalazzuk. Ezután megpirítjuk a gombát is, és félretesszük.

3. A zsiradékot kiöntjük a serpenyőből, majd beleöntjük az alaplét és a bort. Felforraljuk, a serpenyő aljáról felkaparjuk a leragadt részeket, majd az egészet a húsra öntjük. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd sütőben 30-35 percig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a gombát, majd visszatesszük a sütőbe, és további 15 percig sütjük.

4. A sütőből kivéve a húst, a gombát , a bacont és a hagymát előmelegített tányérra helyezzük, a sütőedényben visszamaradt szaftot pedig nagy lángon 10 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, és sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a szószt a csirkére kanalazzuk, és friss petrezselyemmel megszórjuk.

Vote it up
216
Tetszett?Szavazzon rá!