Borsópürés penne

Bizarrnak tűnhet a látvány, de az ízéért megéri, mert a zsenge zöldborsó csodákra képes

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg mirelit zöldborsó 2 gerezd fokhagyma 5 dkg fenyőmag 4 dkg reszelt parmezán + a tálaláshoz 0,5 kiskanál só + a főzővízbe 0,5 kiskanál bors + a tetejére 0,8 dl olívaolaj 50 dkg penne tészta

Elkészítés
1.
A zöldborsót megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük. Bekapcsoljuk a konyhai robotgépet, beledobjuk a fokhagymát, majd miután összeaprította, a motort leállítva hozzáadjuk a zöldborsót, a fenyőmagot, a parmezánt, a sót és a borsot, és az egészet finomra aprítjuk. Járó motornál hozzáöntjük az olajat, és azzal is eldolgozzuk.

2. Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A főzővízből félreteszünk egy pohárnyit. A kifőtt tésztát elkeverjük a borsópürével, és ízlés szerint teszünk hozzá a főzővízből. Frissen őrölt borssal ízesítve tálaljuk.

Vote it up
23
Tetszett?Szavazzon rá!