Borsós sertésszűz zöld tésztával

Sok vele a macera, de számos jel arra utal, hogy megéri

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg sertésszűz 0,5 evőkanál olaj + a sütéshez 1 kiskanál frissen őrölt bors

A tésztához: 25 dkg liszt 0,5 kiskanál só + a petrezselyemhez 2 db tojás 1 csokor petrezselyem bors 0,25 dl olívaolaj 0,25 dl étolaj

Elkészítés
1.
A tésztához a lisztet a sóval együtt egy edénybe szitáljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, beleöntjük az enyhén felvert tojást, és kézzel 10 perc alatt összedolgozzuk.

2. Ha a masszát túl lágynak találjuk, adhatunk még hozzá lisztet, ha száraznak, akkor pedig vizet. A tésztából labdát formázunk, és 15 percet állni hagyjuk.

3. A petrezselymet leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük, és sózzuk, borsozzuk.

4. Hozzáadjuk az olajat, botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átnyomkodjuk. (A leszűrt olajnak csak egy részét használjuk fel most, a maradékot máskor, illetve díszítésnek is felhasználhatjuk.)

5. A szűrőn fennakadt petrezselyempüréből 1,5 evőkanálnyit, az olajból 1 evőkanálnyit a tésztához adunk, majd belisztezett felületen vékonyra nyújtjuk.

6. Feltekerjük egy sodrófára, a sodrófa hosszában éles késsel átvágjuk, majd az egymáson lévő rétegeket széles metéltté vágjuk, és lobogó sós vízben al dentére főzzük.

7. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A húst vékonyan megkenjük olajjal, és meghempergetjük a borsban.

8. A húst forró serpenyőben körbepirítjuk, majd egy sütőedénybe tesszük, és a sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Mielőtt felszeletelnénk, a sütőből kivéve 10 percet állni hagyjuk.

9. A húst a tésztára halmozzuk, és a pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.
 

Kíváncsi további sertésszűz-receptekre? Kattintson!

Vote it up
10
Tetszett?Szavazzon rá!