Hozzávalók 4 személyre
1,5 kg sovány sertéshús • 60 dkg vöröshagyma • 1 db babérlevél • 6 db egész fekete bors • 5 kiskanál só • 12 dkg zöldpaprika • 5 dkg petrezselyem • 2,5 dkg újhagyma • 1 evőkanál összezúzott fokhagyma • 18 dkg rizs • 1 evőkanál szárított zsálya • 2,5 kiskanál Cayenne-bors • 0,5 kiskanál frissen őrölt fekete bors • 1 m kolbászbél
Elkészítés
1. A 3,5-4 cm-es kockákra vágott húst felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Magas hőfokon felforraljuk, a habot leszedjük, hozzáadjuk az összeaprított hagyma felét, az összemorzsolt babérlevelet, a borsszemeket és egy kiskanál sót. Félig lefedve, lassú tűzön 1,5 órán keresztül főzzük.
2. Kiszedjük a húst, és a maradék hagymával, a felaprított zöldpaprikával, petrezselyemmel, újhagymával és fokhagymával együtt egy közepes lyukú húsdarálón ledaráljuk.
3. Hozzáadjuk a megfőzött rizst, a zsályát, a Cayenne-borsot, a fekete borsot és a maradék sót. Az egészet jól átgyúrjuk, majd egy fakanállal addig kevergetjük, míg teljesen össze nem keverednek a hozzávalók. Megkóstoljuk, és ha szükséges, ízlés szerint még fűszerezzük, majd a bélbe töltjük. (Megsüthetjük rögtön is, de 5-6 napig a hűtőben is eláll.)
4. A kolbászt sütés előtt 5-6 helyen kilyukasztjuk. Elkeverünk 2 evőkanál olvasztott vajat 1 evőkanál olajjal, és közepes lángon, fedő nélkül a karikába tekert kolbász mindkét felét kb. 10 perc alatt barnára sütjük.
Hozzászólás