Boudin blanc

A kolbászuniverzum messze túlterjed a mi gyulainkon. Íme, egy állócsillag

Hozzávalók 4 személyre
1,5 kg sovány sertéshús 60 dkg vöröshagyma 1 db babérlevél 6 db egész fekete bors 5 kiskanál só 12 dkg zöldpaprika 5 dkg petrezselyem 2,5 dkg újhagyma 1 evőkanál összezúzott fokhagyma 18 dkg rizs 1 evőkanál szárított zsálya 2,5 kiskanál Cayenne-bors 0,5 kiskanál frissen őrölt fekete bors 1 m kolbászbél

Elkészítés
1. A 3,5-4 cm-es kockákra vágott húst felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Magas hőfokon felforraljuk, a habot leszedjük, hozzáadjuk az összeaprított hagyma felét, az összemorzsolt babérlevelet, a borsszemeket és egy kiskanál sót. Félig lefedve, lassú tűzön 1,5 órán keresztül főzzük.

2. Kiszedjük a húst, és a maradék hagymával, a felaprított zöldpaprikával, petrezselyemmel, újhagymával és fokhagymával együtt egy közepes lyukú húsdarálón ledaráljuk.

3. Hozzáadjuk a megfőzött rizst, a zsályát, a Cayenne-borsot, a fekete borsot és a maradék sót. Az egészet jól átgyúrjuk, majd egy fakanállal addig kevergetjük, míg teljesen össze nem keverednek a hozzávalók. Megkóstoljuk, és ha szükséges, ízlés szerint még fűszerezzük, majd a bélbe töltjük. (Megsüthetjük rögtön is, de 5-6 napig a hűtőben is eláll.)

4. A kolbászt sütés előtt 5-6 helyen kilyukasztjuk. Elkeverünk 2 evőkanál olvasztott vajat 1 evőkanál olajjal, és közepes lángon, fedő nélkül a karikába tekert kolbász mindkét felét kb. 10 perc alatt barnára sütjük.

Vote it up
337
Tetszett?Szavazzon rá!