Bratwurst krémes almakompóttal

Ebben közismerten jók a németek, sőt meg lehet kockáztatni: zseniálisak

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál vaj 1 evőkanál étolaj + a kolbászokra 1 fej vöröshagyma 2 db alma 1 db babérlevél 0,5 kiskanál só 8 db bratwurst (német kolbász) 2,5 dl száraz fehérbor 1,5 dl zsírdús habtejszín 1 evőkanál almaecet 1 evőkanál barna cukor

Elkészítés
1. Előmelegítjük a grillsütőt. A vajat és az olajat közepes lángon felhevítjük, majd beletesszük a felszeletelt hagymát, a meghámozott, kimagozott és nyolc gerezdre vágott almát, a babérlevelet, a sót és a borsot, és kb. 6 percig együtt pároljuk.

2. Eközben az előfőzött kolbászokat hosszanti irányban bevágjuk és szétnyitjuk. Bekenjük olajjal, és a nyitott felével felfelé egy tepsibe tesszük.

3. A bort hozzáadjuk az almás keverékhez, és lassú tűzön, fedő alatt az almát puhára pároljuk (6-8 perc). Levesszük a fedőt, és tovább főzzük, míg a folyadék egyharmada el nem párolog.

4. Amíg az alma fő, a kolbászokat a grillsütőben megsütjük.

5. A tejszínt, az ecetet és a barna cukrot belekeverjük az almaszószba, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (a babérleveleket kidobjuk). A kolbásszal tálaljuk.

Vote it up
212
Tetszett?Szavazzon rá!