Brazil diótorta

Akkor is érdemes próbát tenni vele, ha egyébként nem szereti a hagyományos diótortát, mert ennek teljesen más az ízvilága

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
6 db tojás 20 dkg cukor 3 evőkanál instant kávé 1 kiskanál só 2 evőkanál zsemlemorzsa 1 evőkanál brandy 40 dkg paradió (darálva) vaj a forma kikenéséhez 3 dl tejszín 6 dkg paradió egészben

Elkészítés
1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgáját elektromos keverővel a cukor háromnegyedével összekeverjük (10 perc). Hozzáadunk 1 evőkanál instant kávét, majd belekeverjük a sót, a zsemlemorzsát, a brandyt és a darált paradiót.

2. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a keverékhez adjuk. Az egészet egy kivajazott sütőformába öntjük, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, s ha kész, hagyjuk kihűlni.

3. A formából kivéve a tésztát kettévágjuk úgy, hogy két réteget kapjunk.

4. Az egész paradiókat kb. 15 percre vízbe áztatjuk, hogy később könnyebb legyen majd felvágni őket.

5. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és a 2 evőkanál instant kávét, majd jól összedolgozzuk.

6. Az egyik tésztalapot nem túl vastagon megkenjük a tejszínhab egy részével, majd a másik tésztalapot a tetejére helyezzük.

7. A maradék tejszínnel bevonjuk a sütemény tetejét és oldalát, végül felaprított paradióval díszítjük.
 

Ismerjen meg további remek tortarecepteket!

Vote it up
265
Tetszett?Szavazzon rá!