Budafoki krumplileves

Az ember olykor egészen közel is kincsekre lel, ha figyel. Ez is ilyen

Hozzávalók
1 kg burgonya 1 l húsalaplé 4 sárgarépa 1 zeller 1 kiskanál köménymag só, bors 0,5 evőkanál olívaolaj 10 dkg füstölt bacon 2 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 30 dkg kolbász 0,5 evőkanál majoránna 1 csokor petrezselyem

Elkészítés
1.
A meghámozott és felkockázott krumplit főzni kezdjük az alaplében, majd hozzáadjuk a karikára vágott répát, az apróra vágott zellert és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk, és a zöldségeket majdnem puhára főzzük.

2. Közben felhevítjük az olajat, félig megpirítjuk benne a felkockázott bacont, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát és a felkarikázott kolbászt, és néhány percig együtt pirítjuk.

3. A kolbászos keveréket a leveshez öntjük, hozzáadjuk a majoránnát, és addig főzzük, míg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Vote it up
274
Tetszett?Szavazzon rá!