Hozzávalók
1 kg burgonya • 1 l húsalaplé • 4 sárgarépa • 1 zeller • 1 kiskanál köménymag • só, bors • 0,5 evőkanál olívaolaj • 10 dkg füstölt bacon • 2 vöröshagyma • 1 gerezd fokhagyma • 30 dkg kolbász • 0,5 evőkanál majoránna • 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
1. A meghámozott és felkockázott krumplit főzni kezdjük az alaplében, majd hozzáadjuk a karikára vágott répát, az apróra vágott zellert és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk, és a zöldségeket majdnem puhára főzzük.
2. Közben felhevítjük az olajat, félig megpirítjuk benne a felkockázott bacont, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát és a felkarikázott kolbászt, és néhány percig együtt pirítjuk.
3. A kolbászos keveréket a leveshez öntjük, hozzáadjuk a majoránnát, és addig főzzük, míg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hozzászólás