Hozzávalók
1 evőkanál fehérborecet • 8 tojás • 0,6 dl tejszín • 3 dkg reszelt parmezán • 0,5 evőkanál frissen aprított tárkony • só • frissen őrölt bors • pirítós a tálaláshoz
Elkészítés
1. Egy edénybe pár centi vizet engedünk, és kis lángon forráspontig hevítjük. Hozzáadjuk az ecetet, és egy fakanállal elkeverjük benne.
2. A tojásokat egyenként feltörjük és a vízbe csúsztatjuk, 3-4 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, és egy hőálló edénybe tesszük.
3. A tejszínt összekeverjük a parmezánnal és a tárkonnyal, a tojásokra öntjük, sózzuk, borsozzuk, majd a sütő grillfokozatán 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Pirítóssal tálaljuk. (Gazdagabb ételként baconnel és sült paradicsommal is kínálhatjuk.)
Hozzászólás