Buggyantott tojás vadspárgával

A szokásos receptet kicsit megbolondította a neves horvát séf, Marin Rendić

Hozzávalók 4 személyre
4 tojás 1 dl extra szűz olívaolaj + a tetejére 60 dkg burgonya 20 dkg főtt fehér bab 1 dl tej 2 dkg vaj finom szemű só frissen őrölt bors 1 csokor vadspárga

Elkészítés
1. A tojásokat 0,2 dl olívaolajjal egyenként főzőzacskóba ütjük, majd a zacskókat szorosan összekötözzük úgy, hogy labdát formázzanak.

2. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. A vége előtt kicsivel hozzáadjuk a babot, és néhány percig együtt főzzük.

3. Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a tejet, a vajat és a maradék olívaolajat, majd botmixerrel krémesre pürésítjük, és sózzuk, borsozzuk.

4. A spárgák fás végét levágjuk, a lágy részeket a főzőzacskóba tett tojásokkal együtt forró vízben 3-4 percig főzzük, majd a spárgát alaposan lecsepegtetjük, a tojásokat pedig kiemeljük a főzőzacskóból.

5. A babos krumplipürét mélyebb tányérokba szedjük, és elrendezzük rajta a spárgát és a tojásokat. Néhány csepp olívaolajjal és frissen őrölt fekete borssal díszítjük.
 

Ismerje meg Marin Rendićet és másik kedvencét, a tengeri süllőt feketesó-ágyon!

Vote it up
255
Tetszett?Szavazzon rá!