Bundás pilóta vacsorára jelentkezik

Állati, hogy egy-egy kutya, sőt egy malac is mennyire emberi módon képes viselkedni!

Kisfiú koromban, amikor az angliai Kentben éltünk, a család Bundás nevű border collie kutyája szeretett minden este elkalandozni. Ilyenkor odament a bejárati ajtóhoz, és arra várt, hogy az apám kiengedje. Körülbelül egy órát volt távol, aztán megjelent a bejáratnál.

Egy este a papám elhatározta, hogy kideríti, hová megy, ezért titokban követte. Bundás, nem is sejtve, hogy a nyomában vannak, kiment a főútra, a gyalogátkelőnél megvárta, míg megjelent a zöld emberke. Aztán átkelt az úton a királyi légierő Biggin Hill bázisához, odament a főkapuhoz, ahol az egyik őr üdvözölte.

Amikor az őr észrevette a papámat, bekísérte a bázisra, és együtt követték Bundást, amint odaballag az ottani konyhához. Az ajtó előtt várt. Nemsokára egy szakács fogadta, és egy tál ételt adott neki.

Miután Bundás elfogyasztotta az ételt, hazajött, és kopogott az ajtón, hogy beengedjük. Egyes kutyák hihetetlenül szerencsések!
Andrew Brown

A masszőr malac
Évekkel ezelőtt volt egy John nevű angol szetterünk, aki gyakran kapott fájdalmas fülfertőzést. Állandóan kezelni kellett, s ő nagyon élvezte a füldörgölést, amitől valószínűleg jobban érezte magát. Egyszer a fivérem házi kedvencként tartott malaca, Chloe is a kertben volt Johnnal. Amikor John leheveredett szundikálni, Chloe odabaktatott hozzá, és dörgölni kezdte John füle tövét az orrával. John jólesően nyögdécselt, ezért a jó öreg Chloe lelkesen folytatta a füldörgölést.

Attól fogva valahányszor John leheveredett, Chloe odabaktatott hozzá, hogy megdörgölje a fülét. Lehet, hogy az állatoknak van hatodik érzékük, és Chloénak az övé azt súgta, hogy Johnnak szüksége van a füldörgölésre.
Paula Glennie

Billenésig tolva
2011-ben kaptam új vakvezető kutyámat, Zeke-et. Fekete labrador, és mindenkit szeret. Néha túlságosan is lelkes, ami nem tetszik két burmai macskámnak, Kakaónak és Tejeskávénak.

Egyszer Zeke már nagyon bosszantotta Tejeskávét. Az megvárta, míg a kutya elalszik, és bosszút állt. Felkapaszkodott a Zeke ágya mögötti 180 centis könyvszekrényre, és bepréselte magát egy bőrönd mögé. Ott fel-alá járkált, s azon igyekezett, hogy lelökje a bőröndöt. Az hatalmas puffanással le is esett. Zeke felriadt, és elugrott, még mielőtt a bőrönd földet ért volna. Azt hittem, véletlen volt, de Tejeskávé két héttel később megismételte. Csak a harmadik kísérlet után döntöttem úgy, hogy biztonságosabb helyre viszem Zeke ágyát – aki azóta nem bosszantja Tejeskávét.
Kathryn Beaton

Vote it up
157
Tetszett?Szavazzon rá!