Burgonya pékné módra

A lassú tűzön sütött, népszerű rakottas burgonyának ezt a változatát alaplével készítjük a szokásos tejszín és tojás helyett

Hasonló receptek

Hozzávalók 4-6 személyre
750 g lisztes burgonya, meghámozva ­ 225 g vöröshagyma, vékonyra karikázva ­ só, fekete bors ­ frissen reszelt szerecsendió ­ 1-2 gerezd fokhagyma, összezúzva ­ 600 ml zöldségalaplé ­ 1 evőkanál 70%-os lágy margarin

Elkészítés
1. Szeleteljük a burgonyát vékony karikákra (háztartási robotgép vékony késén keresztülfuttatva vagy egy éles késsel). Tegyük egy tálba a hagymával, öntsünk rá hideg vizet, és áztassuk 15 percig, hogy a keményítő egy része kiázzon, és a hagyma meg puhuljon.

2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A burgonyáról és a hagymáról öntsük le a vizet, és háztartási papírtörlővel itassuk szárazra. Rakjunk egy réteg hagymát és burgonyát egy lapos, tűzálló tálalótál aljára. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, ízlés szerint, majd ismételjük a folyamatot, amíg összesen négy vagy öt réteget nem kapunk; a tetejére az ízesítés kerüljön.

3. Keverjük a fokhagymát az alaplébe, majd öntsük a zöldségekre. Kenjük a tetejére a margarint. Süssük 1 óra 30 percig, vagy amíg a teteje megbarnul, és a burgonyát egy kis nyárssal megszúrva puhának nem érezzük. Pihentessük 5 percig, mielőtt tálaljuk.

Vote it up
174
Tetszett?Szavazzon rá!