Burgonya, te édes!

Noha úgy néz ki, mint a mi krumplink, a szubtrópusi eredetű édesburgonyának semmi köze ahhoz – viszont nagyon egészséges

Miért érdemes fogyasztani ezt a szubtrópusi területeken nagyon népszerű és nálunk is kapható zöldségfélét? Íme:

Vitaminbomba
Egy közepes nagyságú édesburgonya dús bétakarotin-tartalma révén kielégíti a napi A-vitaminszükségletet. Ráadásul a szervezet C-vitamin-igényének csaknem egyharmadát is fedezi.

Csupa nyersrost
Ha héjastul fogyasztják (tepsiben egészben vagy szeletben sütve), egy szem édesburgonyában annyi a rost, mint egy deciliter zabpehelyben, és ehhez mindössze körülbelül 100 kalória társul – árulja el Joan Salge Blake dietetikus.

Sokoldalú
Salge Blake egyik kedvenc étele a gyömbérrel, fokhagymával és curryvel fűszerezett vagy olívaolajjal meglocsolt, illetve rozmaringgal ízesített édesburgonya-leves. A szakember receptjei között szerepel serpenyős édesburgonya, édesburgonyás ragu és fahéjjal megbolondított édesburgonyás kelt tészta is.
 

Szeretne valami finomat sütni-főzni édesburgonyából? Például röstit? Kattintson! Esetleg a sült krumplit készítené ebből? Kattintson!

Vote it up
264
Tetszett?Szavazzon rá!