Hozzávalók 4 személyre
3 evőkanál vaj • 2 db édeskömény • 1 db nagyobb póréhagyma • 1 kiskanál édesköménymag • 80 dkg kiflikrumpli • 1,3 l csirkealaplé • 3 dkg füstölt lazac • só, bors
Elkészítés
1. A vajat közepes lángon megolvasztjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt édesköményt, a hosszában elfelezett és vékony szeletekre vágott póréhagymát (csak a fehér és halványzöld részét!) és a köménymagot, majd folyamatos kevergetés mellett a zöldségeket puhára pároljuk.
2. Hozzáadjuk a félbevágott burgonyát és az alaplét, felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt a krumplit puhára főzzük. Összeturmixoljuk, majd kevergetés mellett közepes lángon újra felmelegítjük.
3. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis alaplét, végül sózzuk, borsozzuk Apróra vágott füstölt lazaccal tálaljuk.
Hozzászólás