Burgonyaleves édesköménnyel

Ha igazán jót akar enni, apróra vágott füstölt lazaccal tálalja, de persze anélkül sem elvetendő

Hozzávalók 4 személyre
3 evőkanál vaj 2 db édeskömény 1 db nagyobb póréhagyma 1 kiskanál édesköménymag 80 dkg kiflikrumpli 1,3 l csirkealaplé 3 dkg füstölt lazac só, bors

Elkészítés
1. A vajat közepes lángon megolvasztjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt édesköményt, a hosszában elfelezett és vékony szeletekre vágott póréhagymát (csak a fehér és halványzöld részét!) és a köménymagot, majd folyamatos kevergetés mellett a zöldségeket puhára pároljuk.

2. Hozzáadjuk a félbevágott burgonyát és az alaplét, felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt a krumplit puhára főzzük. Összeturmixoljuk, majd kevergetés mellett közepes lángon újra felmelegítjük.

3. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis alaplét, végül sózzuk, borsozzuk Apróra vágott füstölt lazaccal tálaljuk.

Vote it up
230
Tetszett?Szavazzon rá!