Burgonyasaláta tonhallal

Ugye, nem kell ecsetelni, mennyire egészséges a tonhal?!

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg apró újburgonya só • 5 dkg rukola 3 dkg kimagozott olajbogyó 1 doboz konzerv tonhal saját levében (lecsöpögtetve 15 dkg) 1 biocitrom frissen őrölt bors 4 evőkanál repce- vagy olívaolaj

Elkészítés
1.
Kefével alaposan tisztára sikáljuk a burgonyát. Lábosba tesszük, és annyi sós vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. 15-20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és egy nagy tányéron hagyjuk kissé kihűlni.

2. Közben megmossuk és szárazra rázogatjuk a rukolát. Levágjuk a vastag levélnyeleket, és a leveleket – a díszítéshez félretett néhány darab kivételével – durvára összevágjuk. Felszeleteljük az olajbogyókat. A tonhalat lecsöpögtetjük.

3. Megmossuk és szárazra töröljük a citromot. Lereszelünk róla kb. ¼ kiskanálra való héjat. Kifacsarjuk a citrom levét. Összekeverjük a citromhéjat 2 evőkanál citromlével, 3-4 csipet sóval és egy kevés borssal. Az egészet simára keverjük az olajjal.

4. A még langyos burgonyát egy tálba tesszük, és összeforgatjuk az öntettel, majd hozzáadjuk az összevágott rukolát, az olajbogyót és a tonhalat. Legalább egy órán át állni hagyjuk a salátát, majd tálaláskor a rukolalevelekkel díszítjük.

Tippek
Amikor burgonyát főzünk (csakúgy, mint a rizs és a tészta esetében), időt takarítunk meg, ha a vizet először az elektromos vízforralóban felforraljuk, és a forró vizet öntjük a fazékba, a megfőzni kívánt burgonyára. Különösen gyorsan, mindössze 7 perc alatt meg lehet főzni a burgonyát kuktában. Gyorsabban kihűl a krumpli, ha félbevágjuk, miután megfőtt.
 

Ha tetszett a fenti recept, talán érdekli 30 perc, és kész című sorozatunk.

Vote it up
17
Tetszett?Szavazzon rá!