Burgundi borban párolt sonka

Ez a pompás húsvéti étel a legkényesebb igényeket is kielégíti, ezért a hozzávalókat nagyobb létszámú vendégsereg számára kalkuláltuk

Hozzávalók 12 személyre
1 füstölt sonka 50 dkg apró vöröshagyma 8 dkg vaj 2 dkg cukor 0,5 kiskanál citromlé 1 evőkanál húslevespor 2 dl húsalaplé 7,5 dl burgundi bor 1 evőkanál ribiszkekocsonya 1 evőkanál madeira pirospaprika

Elkészítés
1. Csontozzuk ki a sonkát, és tekerjük körül szorosan cérnával. Tegyük egy vízzel teli nagy fazékba, és forraljuk fel, majd főzzük alacsony hőfokon 3 órán keresztül.

2. Közben tisztítsuk meg a hagymát, és forrósítsuk fel a vajat. Pirítsuk meg benne a cukrot és a hagymát. Engedjük fel 2,5 dl sonkalével, és adjuk hozzá a citromlét és a leveskockát. Pároljuk puhára a hagymákat (lebegjenek a folyadékban).

3. Vegyük ki a sonkát. A csont melletti rész kivételével vágjuk le a szalonnabőrt, és tegyük a sonkát egy tepsibe. Toljuk a sütőbe. Öntsünk rá fél liter sonkalét, és adjuk hozzá az alaplét és a bort. Süssük pirosra a sonkát, s közben locsolgassuk a levével.

4. Szűrjük le a hagyma levét, és keverjük el a ribiszkekocsonyával. Ízesítsük a pirospaprikával és a madeirával. Szeleteljük fel a sonkát, tegyük tálra, s rakjuk köré a hagymákat. Kínáljuk hozzá a mártást.
 

Ismerje meg további húsvéti ételek receptjét!

Vote it up
289
Tetszett?Szavazzon rá!