Burrito al Pastor

Mexikó egyik kedvenc étele, úgy is nevezik: tacos al pastor, vagyis pásztor módra készített tacos

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál fehérborecet 4 evőkanál ananászlé 1/2 db ancho csilipaprika só, bors 60 dkg sertéskaraj 20 dkg friss ananász 2 db kaliforniai paprika 2 evőkanál frissen aprított koriander 2 fej vöröshagyma 2 db jalapeńo paprika 1 db lime leve tortillalapok

Elkészítés
1.
A borecetet összekeverjük az ananászlével, hozzáadjuk az ancho csilit, ízlés szerint sót, borsot, majd beletesszük a vékony szeletekre vágott húst, és fél órán át állni hagyjuk.

2. A kockára vágott ananászt összekeverjük a csíkokra vágott kaliforniai paprikával, a korianderrel, az apróra vágott hagymával és az összeaprított jalapeńóval. Hozzáadjuk a limelét, majd félretesszük.

3. A tortillalapok mindkét oldalát forró serpenyőben enyhén megpirítjuk.

4. A lángot lejjebb vesszük, és a marinádból kivett hússzeletek mindkét oldalát barnára sütjük majd csíkokra vágjuk.

5. Az ananászos keveréket a serpenyőben maradt zsiradékon megsütjük, majd a hússal együtt a tortillákba töltjük.

Vote it up
183
Tetszett?Szavazzon rá!