Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál fehérborecet • 4 evőkanál ananászlé • 1/2 db ancho csilipaprika • só, bors • 60 dkg sertéskaraj • 20 dkg friss ananász • 2 db kaliforniai paprika • 2 evőkanál frissen aprított koriander • 2 fej vöröshagyma • 2 db jalapeńo paprika • 1 db lime leve • tortillalapok
Elkészítés
1. A borecetet összekeverjük az ananászlével, hozzáadjuk az ancho csilit, ízlés szerint sót, borsot, majd beletesszük a vékony szeletekre vágott húst, és fél órán át állni hagyjuk.
2. A kockára vágott ananászt összekeverjük a csíkokra vágott kaliforniai paprikával, a korianderrel, az apróra vágott hagymával és az összeaprított jalapeńóval. Hozzáadjuk a limelét, majd félretesszük.
3. A tortillalapok mindkét oldalát forró serpenyőben enyhén megpirítjuk.
4. A lángot lejjebb vesszük, és a marinádból kivett hússzeletek mindkét oldalát barnára sütjük majd csíkokra vágjuk.
5. Az ananászos keveréket a serpenyőben maradt zsiradékon megsütjük, majd a hússal együtt a tortillákba töltjük.
Hozzászólás