Céklás csokitorta

Buja páros? Vagy inkább perverz? Ismerkedjen meg velük, és eldöntheti!

Hozzávalók
18 dkg liszt 5 dkg kakaópor (nem édesített) 1,5 kiskanál sütőpor 1 csipet só 25 dkg cukor 30 dkg főtt cékla 3 tojás 2 dl kukoricaolaj 1 kiskanál vaníliakivonat vaj a sütőformába

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzászitáljuk a kakaóport, a sütőport és a sót, majd hozzákeverjük a cukrot is, és félretesszük.

2. A főtt céklát botmixerrel pürésítjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a kukoricaolajat és a vaníliakivonatot, és simára keverjük.

3. A lisztes keverék közepébe egy mélyedést készítünk, belekanalazzuk a céklapürét, és egy spatula segítségével óvatosan összeforgatjuk.

4. A masszát egy 20 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába kanalazzuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Vote it up
79
Tetszett?Szavazzon rá!