Céklás krumplikrémleves

A céklafolt kimoshatatlan, de ennél több rosszat nem róhatunk fel ennek a remek zöldségnek

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál olívaolaj 50 dkg burgonya 1 db póréhagyma 4 kiskanál liszt 7 dl csirkealaplé 0,5 kiskanál szárított bazsalikom 0,5 kiskanál szárított csombor 0,5 kiskanál szárított tárkony 30 dkg főtt cékla 1,5 dl tejszín

Elkészítés
1.
A felkockázott krumplit és a karikára vágott pórét forró olajban kb. 3 percig pároljuk.

2. Hozzákeverjük a lisztet, majd lassan hozzáöntjük az alaplét, és megszórjuk a zöld fűszerekkel.

3. Egyet forralunk rajta, majd lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a főtt céklát, és hagyjuk kihűlni.

4. A kihűlt levest két részletben botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összemelegítjük.

Vote it up
54
Tetszett?Szavazzon rá!