Céklás krumplilepény

Elég macerás az elkészítése, viszont a csodás végeredmény kárpótolni fogja

Hasonló receptek

Hozzávalók
10 dkg cékla 10 dkg édesburgonya 20 dkg burgonya 5 dkg rizsliszt 1 tojásfehérje őrölt bors olaj a sütéshez

A szömörcés sóhoz: 1 kiskanál szömörce (helyettesíthető Sumac fűszerkeverékkel vagy citromhéjas sóval)

Elkészítés
1.
A sót a szömörcével alaposan összekeverjük, majd félretesszük. A céklát és a kétféle burgonyát meghámozzuk, majd julienne-vágóval nagyon vékony csíkokra vágjuk vagy lereszeljük.

2. A zöldségeket összekeverjük a rizsliszttel és az enyhén felvert tojásfehérjével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Egy mélyebb serpenyőben 1 cm-nyi olajat hevítünk, a masszából 2 evőkanálnyi adagokat szaggatunk bele, ellapítjuk őket, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

4. A lepényekről konyhai papírtörlővel leitatjuk a felesleges olajat, majd megszórjuk a szömörcés sóval.
 

Ismerje meg a céklás krumplilepény másik elkészítési módját!

Vote it up
82
Tetszett?Szavazzon rá!